Kiertue

Loistokeskustelija-koulukiertueella suositut somevaikuttajat jalkautuvat kouluihin harjoittelemaan yhdessä oppilaiden kanssa rakentavan keskustelun saloja. Keskustelujen teemat liittyvät tämän hetken suurimpiin yhteiskunnallisiin haasteisiin, jotka kohtaavat Suomea ja koko Eurooppaa.

Suomen videovaikuttajat ry toteuttaa Eurooppatiedotuksen valtionavun turvin kanssa neljättä kertaa Loistokeskustelija-kiertueen marraskuussa 2024.

Haluatko somevaikuttajat koulullesi maksutta pitämään loistokeskustelija-tapahtumaa? Haku syksyn 2024 kiertueelle on nyt auki! Opettaja, jätä hakemus tämän linkin kautta 30.4. mennessä.

Kiertue tuo koululle seuratuimpia sometähtiä ja vaikuttajia keskustelemaan oppilaiden kanssa yhdessä tämän hetken tärkeimmistä kysymyksistä. Kiertue vierailee neljällä koululla ja on kouluille täysin maksuton. Sinun koulusi voi olla yksi näistä neljästä. Koulusi voi hakea mukaan kiertueelle tämän kevään aikana, lisätietoja tulossa pian!

Kiertueen tapahtumien tarkoituksena on luoda rakentavat puitteet keskustelulle, joka edistää eurooppalaisia arvoja ja vuorovaikutustaitoja, nuoria kiinnostavalla tavalla. Kiertue mahdollistaa kunnioittavan ja turvallisen tilanteen nuorille keskustella heitä koskettavista asioista. Kiertueen tavoitteena on osallistaa nuoria keskustelemaan monipuolisesti ja siten, että jokaisen nuoren ajatukset tulevat kuulluksi.

Jokaisessa loistokeskustelija-tapahtumassa käydään kaksi keskustelua tärkeistä aiheista. Keskusteluun osallistuvat vaikuttajat yhdessä oppilaiden kanssa. Tähän mennessä aiheita ovat olleet ilmastonmuutos, vastuulliset kulutusvalinnat, sananvapaus ja vihapuhe sekä Euroopan tulevaisuus vaikeina aikoina. Jokaisessa tapahtumassa valitaan leikkimielisen kilpailun ja äänestyksen kautta päivän paras loistokekustelija.

Kiertue on järjestetty tähän mennessä kolme kertaa vuosina 2021–2023. Meillä on ollut suuri kunnia vierailla yläkouluissa ja lukioissa ympäri Suomea: Espoosta Rovaniemelle asti! Alla koottuna vaikuttajien somepostauksia kiertueelta, joiden kautta pääset mukaan kiertueen tunnelmiin.

Lue Pietarsaaren Sanomien erinomainen juttu ”Loistavan keskustelun pikakurssilla: eturivin somevaikuttajat houkuttelivat Pietarsaaren lukion pariksi tunniksi asiankin äärelle”, jos haluat tietää, mitä loistokeskustelija-tapahtumissa tehdään.

Vuoden 2023 kiertueesta Keski-Häme julkaisi koululaisten itsensä kirjoittaman erinomaisen jutun ”Nuoret ovat älykkäitä keskustelijoita” – Aino Pesonen palkittiin Hakkalan parhaana”.

Haluaisitko, että loistokeskustelija-kiertue vierailee koulullasi? Voit olla meihin yhteydessä. Hankkeesta vastaa Suomen videovaikuttajat ry:n hallitus, joiden tiedot löydät täältä.