Kiertue

Loistokeskustelija-koulukiertueella suositut somevaikuttajat jalkautuvat kouluihin harjoittelemaan yhdessä oppilaiden kanssa rakentavan keskustelun saloja.

Suomen videovaikuttajat ry toteuttaa yhteistyössä Ulkoministeriön kanssa kolmatta kertaa Loistokeskustelija-kiertueen marraskuussa 2023.

Kiertue tuo koululle seuratuimpia sometähtiä ja vaikuttajia keskustelemaan oppilaiden kanssa yhdessä tämän hetken tärkeimmistä kysymyksistä. Kiertue vierailee neljällä koululla ja on kouluille täysin maksuton. Sinun koulusi voi olla yksi näistä neljästä. Täytä hakemus (linkki alla) ja sinulla on mahdollisuus saata loistokeskustelija-tapahtuma koulullesi. Hakemus tulee jättää 31.3.2023 mennessä. Olemme yhteydessä hakemuksen jättäneisiin kouluihin huhtikuun aikana.

Kiertueen tapahtumien tarkoituksena on luoda rakentavat puitteet keskustelulle, joka edistää eurooppalaisia arvoja ja vuorovaikutustaitoja, nuoria kiinnostavalla tavalla. Kiertue mahdollistaa kunnioittavan ja turvallisen tilanteen nuorille keskustella heitä koskettavista asioista. Kiertueen tavoitteena on osallistaa nuoria keskustelemaan monipuolisesti ja siten, että jokaisen nuoren ajatukset tulevat kuulluksi.

Jokaisessa loistokeskustelija-tapahtumassa käydään kaksi keskustelua tärkeistä aiheista. Keskusteluun osallistuvat vaikuttajat yhdessä oppilaiden kanssa. Tähän mennessä aiheita ovat olleet ilmastonmuutos, vastuulliset kulutusvalinnat, sananvapaus ja vihapuhe sekä Euroopan tulevaisuus vaikeina aikoina. Jokaisessa tapahtumassa valitaan leikkimielisen kilpailun ja äänestyksen kautta päivän paras loistokekustelija.

Kiertue on järjestetty tähän mennessä kaksi kertaa eli vuosina 2021 ja 2022. Meillä on ollut suuri kunnia vierailla yläkouluissa ja lukioissa ympäri Suomea: Espoosta Rovaniemelle asti! Alla koottuna vaikuttajien somepostauksia kiertueelta, joiden kautta pääset mukaan kiertueen tunnelmiin.

Lue Pietarsaaren Sanomien erinomainen juttu ”Loistavan keskustelun pikakurssilla: eturivin somevaikuttajat houkuttelivat Pietarsaaren lukion pariksi tunniksi asiankin äärelle”, jos haluat tietää, mitä loistokeskustelija-tapahtumissa tehdään.

Haluaisitko, että loistokeskustelija-kiertue vierailee koulullasi? Voit olla meihin yhteydessä. Hankkeesta vastaa Suomen videovaikuttajat ry:n hallitus, joiden tiedot löydät täältä.